CO2 en duurzaamheid

Om duurzamer te reizen kun je je ecologische voetafdruk verkleinen, of duurzaamheid op een andere manier vergroten. Daarom bied ik de deelnemers de mogelijkheid om lokale non-profit organisaties te ondersteunen die duurzaamheid en milieubewustzijn propageren.

In Schotland is men al langer bezig om de natuur te herstellen door middel van het planten van bomen (ooit tijdens de ‘Highland Clearances‘ door de Engelse legers volledig platgebrand) maar ook de door over-begrazing getroffen gebieden kans te geven weer op te bloeien in haar oude glorie.

Om de hoeveelheid CO2 te beperken, reizen wij met elkaar per nachtboot. Daarnaast reizen wij weinig mogelijk per bus maar om tòch op onze locatie te komen (èn weer bij de boot naar huis) streef ik er naar om geen oude diesel maar een modern vervoermiddel op benzine of gas (waar dit mogelijk is).

Op je factuur bieden we sowieso vrijblijvend de mogelijkheid een extra bedrag (bijvoorbeeld 1% van je totale reissom) over te maken aan één van de lokale organisaties die hieronder staan.