Duurzaam reizen

Om duurzamer te reizen kun je je ecologische voetafdruk verkleinen, of duurzaamheid op een andere manier vergroten. Daarom bied ik de deelnemers de mogelijkheid om lokale non-profit organisaties te ondersteunen die duurzaamheid en milieubewustzijn propageren.

Als je bedenkt dat een vliegticket Schotland eigenlijk €780,- zou moeten kosten, wil je jouw CO2 écht compenseren. Dan wéét je dus dat er heel wat bomen bij gepland moeten worden, wil je hieraan kunnen voldoen (zo’n 700 bomen voor één ticket).

Dit is dan ook de reden dat wij jou op je factuur de mogelijkheid bieden om (vrijblijvend) een extra bedrag over te maken aan één van de lokale organisaties die hieronder staan (denk bijv. aan minimaal 1% van je totale reissom).

In Schotland is van oudsher een gebied met massief grote wouden. Helaas hebben de Engelse legers ten tijde van de ‘Highland Clearances‘, alle wouden plat gebrand. Die willen we weer terug planten. Ook de door over-begrazing getroffen gebieden krijgen via deze fondsen de kans weer op te bloeien in hun oude glorie.

De organisaties die wij ondersteunen én waarvan wij weten dat het geld écht terecht komt waar het moet (dus geen of korte ‘strijkstokken’), zijn: